Διαφορά ορθοπεδικό με ανατομικό στρώμα

Κατά την διαδικασία αγοράς ενός στρώματος ύπνου γεννιούνται πολλά ερωτήματα προκειμένου να οδηγηθεί ο καταναλωτής στην σωστή επιλογή. Μπαίνει στην διαδικασία να σκεφτεί τι ακριβώς στρώμα κρεβατιού θέλει. Στρώμα διπλό ή στρώμα ημίδιπλο? Μαλακό ή σκληρό? Και σε περίπτωση που έχει κάνει μια μικρή έρευνα στο θέμα, στρώμα ανατομικό ή στρώμα ορθοπεδικό?

Συχνά επικρατεί μια σύγχυση, καθώς οι δύο αυτές κατηγορίες στρωμάτων θεωρούνται συνώνυμές, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο σκοπός που εξυπηρετούν είναι παρόμοιος, αλλά υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές. Επομένως, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τις διαφορές πριν προχωρήσετε στην αγορά του αρεστού σας προϊόντος, ιδιαίτερα αν σχεδιάζετε να προχωρήσετε σε αγορά στρώματος κατά παραγγελία . Οι σωστές επιλογές συμβάλλουν στην καλή ποιότητα του ύπνου σας.

Τι είναι το ορθοπεδικό στρώμα;

Ένα ορθοπεδικό στρώμα είναι ένα στρώμα που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια πιο σταθερή επιφάνεια ύπνου, παρέχοντας στοχευμένη στήριξη για την πλάτη και τις αρθρώσεις. Οι κατασκευαστές ανέπτυξαν για πρώτη φορά ορθοπεδικά στρώματα τη δεκαετία του 1950 καθώς τότε ανακαλύφθηκαν τα οφέλη της ορθοπεδικής στήριξης. Τα ορθοπεδικά στρώματα πολλές φορές χρησιμοποιούνται και για ιατρικούς λόγους. Τα ορθοπεδικά στρώματα παρουσιάζουν πλεονεκτήματα, όπως:

 • Διατηρούν την σπονδυλική στύλη στην φυσική της θέση
 • Διατηρούν το σώμα σωστά τοποθετημένο
 • Επιτρέπουν έναν πιο ανακουφιστικό ύπνο

Το μόνο μειονέκτημα που παρουσιάζουν, είναι σε περίπτωση αγοράς τους απο κάποιον που δεν τα χρειάζεται. Η αγορά ενός ορθοπεδικού στρώματος πρέπει να γίνει στοχευμένα, διαφορετικά, σε κάποιον που ψάχνει ένα στρώμα ύπνου το οποίο θα ξεκουράζει το σώμα του, το ορθοπεδικό στρώμα θα φανεί σκληρό και άκαμπτο. Σε αυτή την περίπτωση προτείνουμε την αγορά ενός ανατομικού στρώματος.

Τι είναι το ανατομικό στρώμα;

Ένα ανατομικό στρώμα προσαρμόζεται με ακρίβεια στα περιγράμματα του σώματος. Τα ανατομικά μοντέλα στρωμάτων ύπνου έχουν πιο μαλακή και περιβάλλουσα επιφάνεια. Τα ανατομικά στρώματα παρουσίαζουν και αυτά πολλα πλεονεκτήματα, και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι προτιμότερα. Σε περιπτώσεις μυϊκών πόνων που δεν οφείλονται σε ιατρικές παθήσεις, ένα ανατομικό στρώμα θα φανεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Επίσης τα ανατομικά στρώματα:

 • Προσφέρουν αποκατάσταση στους μύες του σώματος, ξεκουράζοντας τους
 • Προσαρμόζονται τέλεια στο σώμα, αγκαλιάζοντας το
 • Προσφέρουν ξεκούραστο ύπνο χωρίς διακοπές

spine on mattress correct form

Απο τις εταιρίες στρωμάτων που διακρίνονται για τα ανατομικά τους στρώματα είναι η Simmons. Ιδιαίτερα με την νέα της collection Beautyrest, η Simmons έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, προσφέροντας συνεχή στήριξη και άνεση στο σώμα.

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Eshop