Η σημασία ενός ποιοτικού ύπνου στην υγεία

Αδιαμφισβήτητα, η ποιότητα ύπνου που απολαμβάνει ένας άνθρωπος σε καθημερινή βάση χαρακτηρίζεται από ξεκούραστο βλέμμα, υψηλή αποδοτικότητα και αυξημένα επίπεδα ενέργειας, ενδείξεις που δηλώνουν απόλυτη ψυχική και σωματική υγεία. Η δημιουργία και διατήρηση υγειών και ωφέλιμων συνηθειών, όπως ο ποιοτικός ύπνος λειτουργούν αθροιστικά για τον οργανισμό με άμεσο αποτέλεσμα τη μακροζωία και την υψηλή ποιότητα διαβίωσης.

Η διεργασία του ύπνου είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του εγκεφάλου και τη διαύγεια της σκέψης. Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο εγκέφαλος ξεκουράζεται και προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα μέσω της διαδικασίας “ενοποίησης” , ενώ αμβλύνεται η δυνατότητα απερίσπαστης συγκέντρωσης για εκτεταμένα χρονικά διαστήματα.

Η αισθητή βελτίωση της μνήμης και της οξυδέρκειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την λήψη υψηλής ποιότητας ύπνου σε συχνή βάση, αφού κατά τη διάρκεια του οι νευρώνες ανανεώνονται συνεχώς. Επιπλέον, η υψηλή ποιότητα ύπνου αυξάνει αποδεδειγμένα τις σωματικές αντοχές και αποδόσεις σε αθλητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο, αφού ο οργανισμός αναπληρώνει κύτταρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι ευεργετικές ιδιότητες που επιφέρει στον οργανισμό ο ποιοτικός ύπνος δεν περιορίζονται στις προαναφερθείσες, καθώς συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση της ισορροπίας των ορμονών στα φυσιολογικά επίπεδα και βελτιώνει την αρτηριακή πίεση. Άμεση συνέπεια αυτού, είναι η βελτιωμένη ψυχική υγεία, καθώς ο οργανισμός νιώθει ξεκούραστος, αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης του οργανισμού, καθώς αλληλεπιδρά καλύτερα με το περιβάλλον του.

Για να διαφυλαχθεί η ποιότητα του ύπνου στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα είναι κρίσιμη η επιλογή ενός κατάλληλου και ποιοτικού στρώματος. Πέραν από την προφανή αίσθηση χαλάρωσης, η επίδραση της επιλογής κατάλληλου στρώματος στη βελτίωση χρόνιων νοσημάτων της σπονδυλικής στήλης και μέσης, όπως η δισκοκήλη είναι αδιαμφισβήτητη.

Η επιλογή κατάλληλου στρώματος είναι απαραίτητη για τη σωστή υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης και της μέσης, με την επιλογή ενός ελαστικού στρώματος να είναι η επικρατέστερη. Συγκεκριμένα, το ελαστικό στρώμα λόγω της κατασκευής του προσαρμόζεται ακριβώς στο σχήμα του σώματος και εξαρτάται πάντα από τη στάση ύπνου που επιλέγετε. Εάν η επιλεγμένη στάση ύπνου είναι μπρούμυτα, τότε το κατάλληλο είδος στρώματος είναι το ημίσκληρο. Το σκληρό στρώμα συνιστάται σε όσους κοιμούνται ανάσκελα, ενώ αντίθετα το μαλακό στρώμα συνιστάται σε όσους προτιμούν να κοιμούνται σε πλάγια στάση.

Γι’ αυτό, η Villa Luxury Beds με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες και στις προτιμήσεις σας, απογειώνει την εμπειρία του ύπνου σας, δίνοντας τη δέουσα σημασία στην ποιότητα του. Χάρη σε μια ευρεία γκάμα συλλογών χειροποίητων και ειδικά κατασκευασμένων στρωμάτων, μια υπερπολυτελή εμπειρία ύπνου σας περιμένει να τη ζήσετε στα καταστήματα μας.

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Eshop