Πώς να φροντίσετε το στρώμα σας

Η σωστή φροντίδα του στρώματος είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της κατάστασής του, καθώς και για έναν ποιοτικό ύπνο. Συντηρώντας το κρεβάτι σας, εξασφαλίζετε την αξιοποίηση του στρώματός σας στο έπακρο για τα επόμενα χρόνια.

Ουσιαστικά είναι μία επένδυση στον εαυτό σας, αφού ο καλός νυχτερινός ύπνος δεν εξαρτάται μόνο από την εύρεση του ιδανικού στρώματος. Μόλις αποκτήσετε το στρώμα της προτίμησής σας, η επίγνωση των περιβαλλοντικών παραγόντων και των ιδανικών τρόπων φροντίδας ενός κρεβατιού είναι αυτά που θα σας οδηγήσουν να κρατήσετε το στρώμα σας καθαρό, υγιές και να σας παρέχει τον πιο αναπαυτικό ύπνο.

Συμβουλές συντήρησης του στρώματός σας

Προστατευτικό στρώματος
Επενδύστε σε ένα υψηλής ποιότητας προστατευτικό στρώματος για να προφυλάξετε το κρεβάτι σας από διαρροές, λεκέδες και ακάρεα σκόνης. Ένα τέτοιο κάλυμμα μπορεί να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας, εμποδίζοντας την υγρασία από το να διεισδύσει την επιφάνεια.

Αλλαγή πλευράς
Για την ομοιόμορφη φθορά, περιστρέψτε και αναποδογυρίστε τακτικά το στρώμα σας.
Στην αρχή καλό είναι να γίνεται μια αλλαγή κάθε εβδομάδα, στη συνέχεια, μετά τους πρώτους μήνες ελαττώστε σε μια φορά ανά 3-6 μήνες.

Στην περίπτωση που έχετε αγοράσει ένα στρώμα το οποίο από κατασκευής του δε χρειάζεται περιστροφή, σας συμβουλεύουμε να προσθέσετε ένα ανώστρωμα, ώστε να μπορείτε εκεί να εφαρμόσετε τις παραπάνω τεχνικές.

Καθάρισμα
Σκουπίστε το στρώμα σας περιοδικά με ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνετε τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα και τα υπολείμματα. Εάν τύχει κάποιος λεκές, καθαρίστε επιτόπου με ζεστό νερό ή με ήπιο απορρυπαντικό και κρύο νερό, αποφεύγοντας την υπερβολική υγρασία. Για επίμονους λεκέδες προσθέστε σόδα στο νερό. Αμέσως μετά αφήστε το στρώμα να στεγνώσει φυσικά με τη βοήθεια του αέρα.

Βέβαια, ιδανικό είναι να ακολουθείτε τις οδηγίες φροντίδας που παρέχονται από τον κατασκευαστή και να ρωτήσετε τι καθαριστικά επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε αναλόγως με τα υλικά κατασκευής του στρώματος.

Αερισμός
Αφήστε το στρώμα σας να αναπνεύσει αφαιρώντας τα κλινοσκεπάσματα και ανοίγοντας τα παράθυρα περιστασιακά. Αυτό βοηθά στη μείωση των οσμών και αποτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας μέσα στο στρώμα. Ωστόσο, μην ξεχνάτε να αερίζετε καθημερινά το υπνοδωμάτιό σας τουλάχιστον για 10 λεπτά, καθώς και να λιάζετε τα κλινοσκεπάσματά σας περιοδικά για την αποφυγή συσσώρευσης μικροβίων.

Επιπροσθέτως, ακόμα μερικές βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για την αποφυγή φθοράς του στρώματος είναι:

  • Περιορίστε ή και απαγορέψτε την ορθοστασία και το άλμα πάνω στο κρεβάτι.
  • Βεβαιωθείτε για τη σωστή στήριξη του στρώματος σας πάνω σε κατάλληλη βάση.
  • Μην τρώτε στο κρεβάτι σας για την αποφυγή λεκέδων, Ωστόσο αν τρώτε καλό είναι να αλλάζετε τα σεντόνια πιο συχνά, δυο φορές την εβδομάδα.
  • Μην αφήνετε τα κατοικίδιά σας να ανεβαίνουν στο κρεβάτι σας. Μπορεί να είναι οι αγαπημένοι μας γλυκύτατοι σύντροφοι αλλά προσκαλούν επίσης ένα σωρό πιθανά μικρόβια, ζωύφια και βακτήρια στο κρεβάτι σας.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές συντήρησης, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας και να συνεχίσετε να απολαμβάνετε μια άνετη και υποστηρικτική επιφάνεια ύπνου για πολλά χρόνια.

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Eshop